Puncte de interes

Comuna Ocna Şugatag beneficiază de un potenţial turistic valoros insuficient valorificat.
Staţiunea Ocna Şugatag, care primeşte 25.000 de turişti anual, este situată la o altitudine de 500 m, având factori naturali de cură:
♦ ape minerale clorurosodice concentrate
♦ bioclimat sedativ de crutare (atmosfera este încărcată de ioni negativi benefici, datorită prezenţei pădurilor, livezilor şi lacurilor saline).
INDICAŢII TERAPEUTICE
– afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară, artroze şi poliartroze)
– afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, afecţiuni post-traumatice)
– afecţiuni neurologice periferice – afecţiuni ginecologice
SERVICII ŞI OPORTUNITĂŢI
Baza de tratament a staţiunii oferă două bazine şi trei vane cu ape minerale încălzite, instalaţii pentru fizioterapie, electroterapie şi termoterapie, sală de masaj şi gimnastică, instalaţii cu aerosoli, două bazine mari şi unul mic cu apă rece pentru băi şi aerohelioterapie. În zonă există o foarte bogată şi diversificată pentru toate gusturile, pretenţiile şi buzunarele.
LACURILE SĂRATE
În zona Băilor Vechi se află lacurile antroposaline, repuse în circuitul turistic prin amenajarea zonei, devenind locul preferat pentru turiştii veniţi cu cortul. Se remarcă Lacul Gavril (30 metri adâncime, 2,35 hectare suprafată, cel mai mare lac antroposalin din România), care, în mod curios, păstrează la suprafată un strat de apă dulce în care trăiesc peşti, şi Tăul fără Fund (33 metri adâncime, cel mai adânc lac de aici). La malul Lacului Găvril, lângă Băile Vechi, a fost inaugurat în iunie 2007 Complexul Turistic Lacul Sărat, cu terasă-restaurant, piscină cu apă sărată, iar pe malul lacului s-a amenajat o plajă cu duşuri, un ponton unde se închiriază bărci, hidrobiciclete şi ski-jet. La complex se închiriază şi ATV-uri, de toate mărimile pentru toate vârstele.
MEDICINĂ NATURISTĂ 
Complementar tratamentului din staţiune, Centrul Terapeutic TIBULEAC PLANT oferă tratamente de medicină naturistă precum fitoterapie, reflexoterapie, presopunctură şi masaje speciale. Această zonă din Maramureş este cunoscută pentru iniţiativele locale ce valorifică resurse naturale precum plantele medicinale sau fructele de pădure. Remediile naturale produse din plantele şi fructele de pădure recoltate din această regiune ecologic pură sunt vestite pentru creşterea forţei vitale şi pentru tratarea diverselor afecţiuni.
Comuna Ocna Şugatag dispune de o reţea vasta de unităţi turistice complementare Staţiunii Balneoclimaterice, astfel:
 • 3 Hoteluri
 • 1 Motel
 • 2 Cabane
 • 24 Pensiuni